Inspiratie

7 redenen waarom u een kunstkerstboom zou moeten hebben

Kunstkerstbomen zijn een betaalbaar en handig alternatief voor traditionele bomen in potten. Ze zijn gemakkelijk op te zetten, op te slaan en jaar na jaar opnieuw te gebruiken. De kunstmatige variant is ook een geweldige keuze voor eigenaren van huisdieren, mensen met een allergie, of iedereen die een beperkte ruimte heeft. Als u op de omheining over het kopen van een kunstmatige boom deze vakantie seizoen, hier zijn zeven redenen waarom u een in plaats van een echte deze Kerstmis zou moeten bezitten.

Ze zijn makkelijker schoon te maken en te onderhouden

Als u ooit een echte kerstboom hebt gehad, weet u hoeveel werk het kan zijn. De naalden van een echte boom kunnen vlekken maken op stoffen, vloeren en meubels, en ze kunnen moeilijk schoon te maken zijn. Als je een feestje geeft of de feestdagen doorbrengt met familie en vrienden, is het laatste wat je wilt doen uren bezig zijn met het opruimen van een echte boom. Met een kunstboom hoef je alleen maar even te vegen om van alle gevallen naalden af te komen – en als je toevallig versieringen op de vloer morst, zijn ze gemakkelijk op te zuigen of op te vegen.

Je hoeft geen water te geven

Echte kerstbomen moeten regelmatig water krijgen, wat een heel gedoe kan zijn. Een echte boom water geven is een noodzakelijk karwei waar de meeste mensen niet naar uitkijken. Als je huisdieren of jonge kinderen hebt, maak je je waarschijnlijk zorgen dat ze de waterbak omstoten en water over de vloer morsen. Met een kunstboom hoef je je geen zorgen te maken over water geven als hij eenmaal staat. Je kunt hem gewoon op een tafel zetten of aan het plafond hangen en hem vergeten tot de dag komt dat je hem weer moet weghalen. Als je je boom echt water wilt geven, kun je er af en toe een beetje water op sprenkelen. Echte bomen moeten ook water krijgen, dus het is een wassen neus.

Je kunt zelf bepalen hoeveel ze kosten

Een van de grootste verschillen tussen echte bomen en kunstbomen is de prijs. Echte kerstbomen kunnen duur zijn als je er een koopt van een boomkwekerij of als je er een koopt die biologisch is geteeld. Gemiddeld betaal je tussen de $30 en $50 voor een echte kerstboom, afhankelijk van de grootte en waar je hem koopt. Kunstkerstbomen zijn echter veel betaalbaarder, vanaf ongeveer $20. U kunt kunstbomen vinden zo goedkoop als $ 5, maar ze zijn meestal van lage kwaliteit bomen die niet zal duren voor meer dan een seizoen. Als u een kunstboom van hoge kwaliteit koopt, kunt u verwachten dat deze minstens vijf jaar meegaat.

Ze zijn er in verschillende maten en vormen

Echte kerstbomen hebben meestal één maat, maar kunstbomen zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Je kunt kiezen uit rechtopstaande bomen, tafelbomen of bomen die je aan het plafond kunt hangen. Er zijn ook miniatuurbomen voor kinderen en grotere bomen voor mensen met grote gezinnen. Afhankelijk van het type boom dat u kiest, kunt u de boom versieren zoals u wilt. Als u een tafelboom hebt, kunt u kleine ornamenten of decoraties laten zien, terwijl grotere bomen ornamenten kunnen bevatten zo groot als uw verbeelding. U kunt ook kiezen uit een verscheidenheid van verschillende kleuren en materialen als het gaat om het kopen van een kunstboom. Terwijl de meeste bomen zijn gemaakt van plastic, zijn sommige gemaakt van materialen zoals acryl of polyester.

Die zijn beter voor het milieu

Echte kerstbomen worden geteeld in boerderijen en bossen, wat betekent dat ze veel water en kunstmest nodig hebben om te groeien. Veel echte bomen zijn ook behandeld met pesticiden en kunstmest om ze gezond te houden, wat in uw huis terecht kan komen als u ze water geeft. Echte bomen worden meestal ook uit bossen gekapt, wat betekent dat ze niet opnieuw kunnen groeien als ze eenmaal zijn gekapt. Als je ervoor kiest om een kunstboom te bezitten, kun je je beter voelen over het helpen van het milieu. Kunstbomen worden gemaakt van recycleerbare materialen, dus er komen geen schadelijke chemicaliën of pesticiden aan te pas bij de fabricage. Ze hebben ook niet veel water nodig als ze eenmaal zijn opgezet, dus je kunt water en energie helpen besparen.

Je hebt meer opslagruimte

Echte kerstbomen nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak lastig op te bergen. Om er een op te bergen, moet je een plaats vinden die koel en donker is, maar ook toegankelijk genoeg om hem elk jaar te kunnen versieren. U kunt een echte kerstboom niet zomaar in een kast of onder een bed zetten, want hij heeft een bepaalde luchtstroom nodig om fris te blijven. Echte bomen hebben ook de neiging om hun naalden overal te laten vallen, waardoor je een erg rommelige kast overhoudt. Als je een grote kunstkerstboom koopt, hoef je je geen zorgen te maken over deze problemen. Kunstbomen zijn gemakkelijk op te bergen, nemen niet veel ruimte in beslag en laten geen rommel achter.

Je kunt er een krijgen voor elk budget

Aan echte kerstbomen hangt een prijskaartje, maar kunstbomen hoeven niet veel geld te kosten. Je kunt goedkope kunstbomen vinden bij de meeste retailers, en je kunt ze zelfs vinden bij dollar stores. Als u op zoek bent naar een meer high-end kunstmatige boom, kunt u ze overal vinden van $ 50 tot $ 500 of meer. Bijvoorbeeld, de 10-voet Pre-Lit E.T. boom van Costco kost je $ 249,99, maar de 10-voet Pre-Lit Fraser Fir van Costco kost je $ 239,99. Of je nu kiest voor een echte boom of een kunstboom, het is belangrijk om de veiligheid in het oog te houden. Zorg ervoor dat je de boom uit de buurt houdt van warmtebronnen zoals open haarden, kaarsen en lampen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je boom niet in contact komt met huisdieren of kleine kinderen. Met deze tips in gedachten bent u klaar om het seizoen te vieren met een echte of goedkope kunstkerstboom.