Tuininrichting

Goedkope ideeën voor tuinlandschap

Als u uw tuin een mooie, rustieke uitstraling wilt geven, overweeg dan om een ​​klein, goedkoop tuinbed te installeren. Een mooi bed kan tussen de $ 100 en duizend dollar kosten, afhankelijk van de grootte en het type planten. Als alternatief kunt u een verscheidenheid aan bloemen planten in een kleinere, goedkope pot. Het samen planten van verschillende hoogtes en breedtes van bloemen vereist geen speciale vaardigheden, maar vereist wel wat denkwerk.

Haagplanten zijn een andere onderhoudsarme optie. Ze nemen weinig ruimte in beslag en veel zijn gemakkelijk te kweken uit stekken, dus u bespaart op de lange termijn geld. Kies bij het planten van een struik er een die goed zal groeien in het gebied dat je beschikbaar hebt. Sommige struiken gedijen goed in de volle zon, terwijl andere het beter doen in halfschaduw of volle schaduw. Zorg ervoor dat u het juiste type voor uw huis en tuin kiest, aangezien verschillende soorten verschillende groeigewoonten hebben.

Een andere manier om uw tuinlandschap goedkoper te maken, is door landschapsrotsen te vinden. Typisch kunnen landschapsrotsen tussen de $ 600 en duizend dollar kosten. Gelukkig zijn er veel plekken waar je ze gratis kunt krijgen. Als je geluk hebt, hebben bouwvakkers en lokale boeren misschien rotsblokken liggen die ze niet meer nodig hebben. Vraag of je ze van hen mag lenen, of vraag zelfs om stekken. Er zijn ook veel rommelmarkten en rommelmarkten waar u goedkope ornamenten kunt vinden.

Een ander goedkoop idee voor landschapsarchitectuur is om bosjes vaste planten te verdelen. Op deze manier kunt u problemen zoals plagen, groeiachterstand en schimmelziekten voorkomen. Bovendien vereist deze methode geen speciale vaardigheden. Je kunt ook een tuinbed kopen of bouwen en flexibele wijnstokken toevoegen om je bloemen te accentueren. Het enige nadeel van deze techniek is dat je de planten moet verdelen, maar dat ze daarbij geen schade oplopen.

Een ander goedkoop idee voor landschapsarchitectuur is om je eigen tuinfontein te maken. Dit is een leuke manier om een ​​functie aan uw tuin toe te voegen. Oude plantenbakken en stenen zullen goed werken voor dit project, en het geluid van stromend water is rustgevend. Je kunt zelfs een kleine kiezen als je weinig geld hebt. Dit is een extreem goedkoop landschapsidee dat kan worden opgeschaald om aan uw behoeften te voldoen. Zorg ervoor dat u de richtlijnen en instructies zorgvuldig opvolgt, en u zult snel een mooie en natuurlijk ogende tuin hebben.

Mulchen is een ander goedkoop landschapsidee. Mulch is een uitstekende bodembedekker die uw planten van extra voedingsstoffen voorziet. Het is eenvoudig te installeren en vereist geen speciale vaardigheden. Mulch kan ook helpen voorkomen dat onkruid opduikt. Het kan ook helpen om vocht in de grond vast te houden. Organische mulches zorgen ook voor een voedingsstimulans voor uw bodem. Bovendien voegen ze ook visueel belang toe aan een gebied. Er zijn veel verschillende soorten mulch beschikbaar en elk type kan wonderen doen voor uw tuin.

Als u geen budget heeft voor dure randen, is het een goedkopere optie om gerecyclede materialen te gebruiken, zoals oud porselein of banden. Bakstenen, tegels en oude banden kunnen allemaal worden gebruikt om een ​​mooie tuinrand te maken. Andere goedkope landschapsideeën zijn het planten van bloemen in bloembedden. Sommige bloemen kunnen op onverwachte locaties groeien, zoals de bloeiende clematis, een favoriet van veel tuinders.