Inspirerende ideeën voor uw tuin met kleurrijke plantenpotten
Inspiratie

Inspirerende ideeën voor uw tuin met kleurrijke plantenpotten

U kunt plantenpotten gebruiken om uw tuin leuker en interessanter te maken. Ze zijn er in verschillende kleuren en stijlen en je kunt ze gebruiken als randen of als middelpunt. Gebruik het seizoen om te beslissen welke bloemen en planten u wilt toevoegen en houd ze het hele jaar door op verschillende hoogtes. Berg ze vervolgens op als ze niet in gebruik zijn en geniet het hele jaar door van een kleurrijke tuin. Je zult versteld staan ​​hoe leuk ze kunnen zijn!

Verwerk kruiden in je ontwerp. Kruiden zijn niet alleen mooi maar geven ook structuur. Je kunt hetzelfde kleurenschema in meerdere potten herhalen. Oranje / gele planten omvatten Oost-Indische kers, goudsbloemen en kosmos. Evenzo omvatten paarse planten alyssum, geranium en petunia. Door planten te kiezen die passen bij uw tuinkleurenschema, krijgt uw buitenruimte een meer eclectische uitstraling.

Gebruik ongebruikelijke potten. In plaats van gewone plantenpotten te gebruiken, kun je proberen flessen of kapotte accessoires opnieuw te gebruiken. Je kunt zelfs een oude wc of voetbal gebruiken om een ​​plantenbak te maken. Gebruik je creativiteit om creatieve plantenbakken te bedenken voor je buitenruimte. Vergeet niet dat kleurrijke plantenpotten niet alleen beperkt hoeven te blijven tot bloemen. Je kunt ook groenten kweken in draagbare plantenbakken!

Kleurspatten kunnen de eentonigheid van groen doorbreken en de visuele aantrekkingskracht van uw tuin vergroten. Voeg wat kleur toe aan je tuin met eenjarige of meerjarige bloemen, kruiden of groenten. Bloemen helpen ook om nuttige insecten aan te trekken en zijn een uitstekende manier om een ​​ruimte te verfraaien. Er is geen limiet aan de mogelijkheden! Er gaat niets boven een mooie tuin. Als je geen groene vingers hebt, kun je altijd een van deze ideeën proberen om je tuin tot leven te brengen.

Het gebruik van ongebruikelijke containers is een andere geweldige manier om kleurrijke plantenpotten te gebruiken. Probeer in plaats van gewone plantenbakken te veranderen in oppottafels of unieke plantenstandaards. Afgedankte meubels kunnen worden omgebouwd tot oppottafels of worden geverfd om uw tuin een funky look te geven. Je kunt zelfs een plantenstandaard maken met een oude plastic fles. Al deze ideeën zullen uw tuin er spannender uit laten zien!

You can also try mixing and matching different colors in plant pots. For example, a simple white Hydrangea bush would look great in a pale blue pot. Larger shrubs should be grown in glazed clay or plastic pots. Herbs in various shades of green can also look stunning in a pot garden. Make sure you keep the tags on the plants to prevent future confusion.