Tuinleven

Hoe u van uw tuin kunt genieten

Hoe geniet u van uw tuin in de winter? Kies eerst planten die gedijen in koude klimaten. Hoewel de meeste bloeiende planten niet tegen de kou kunnen, kies je voor een variëteit met opvallend blad. Zoek naar planten met stengels en bladeren waarvan je kunt genieten, zelfs nadat de bloemen zijn afgevallen. Het geeft u nog een kans om van uw tuin te genieten. Zo heb je nog iets om naar uit te kijken komend voorjaar.

Als je een vogelvoeder of een vogelhuisje hebt, kun je wat gevederde vrienden uitnodigen in je tuin voor een winterfeest. U kunt ook proberen een verwarmd vogelbad toe te voegen voor de wintermaanden. Je kunt ook enkele inheemse struiken planten om winterdieren aan te trekken. De winter is een goed moment om uw tuinvisies met de realiteit te verzoenen. Organiseer je foto’s en notities zodat je in het voorjaar nog meer van je tuin kunt genieten.

Nadat je het gazon hebt gemaaid en de paden hebt geveegd, moet je wat voorbereidingen treffen voor de wintermaanden. Planten die water of bescherming tegen herten nodig hebben, hebben jute wraps of jute nodig. Zorg er ook voor dat u wintermulch rond uw planten verspreidt. Mogelijk moet u ook dode planten of zieke planten verwijderen. Met een paar eenvoudige stappen kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten.

Overweeg een solarium op uw terras te installeren. Een solarium kan aan uw huis worden bevestigd of uw achterterras omsluiten voor extra warmte. Ook al is het niet nodig om een ​​zonoverkapping te bouwen, een halfopen overkapping zal in de winter een comfortabele plek bieden om te ontspannen. Het kan ook worden gebruikt als een ontmoetingsplaats en een eigen plek om te zonnebaden. Een vuurkorf kan ook in uw buitentuin worden geplaatst. Een vuurkorf of tuinhaard zuigt meer lucht aan en geeft een intensere warmte af dan een vuurkorf.

Het toevoegen van planten met interessante zaadkoppen is een andere manier om in de winter van uw tuin te genieten. Naast het verstrekken van voedsel voor dieren in het wild, bieden sierplanten ook een rijke interesselaag. Een rode twijgkornoelje bijvoorbeeld biedt in de winter felrode takken. Toverhazelaar daarentegen heeft tijdens de wintermaanden felgele bloesems. Een goed verlichte wintertuin kan een uitstekende plek zijn om gasten te ontvangen.

Gebruik voor een magische nachtelijke tuin kerstverlichting of rijg ze door je hele tuin. Als je niet zeker weet wat voor soort lampen je moet gebruiken, probeer dan witte, zodat ze er niet te opzichtig uitzien. Ook kun je lantaarns in je bomen of op je terras hangen. Deze zijn vooral mooi als je dubbele deuren hebt. Een tuinspeurtocht is een andere manier om kinderen te vermaken en de feestdagen speciaal te maken.

Als u van plan bent een wintermoestuin te beginnen, kunt u binnen zaden planten. Controleer het zaadpakket voor aanbevolen starttijden en tel terug vanaf de laatste vorstdatum. Als je ruimte in je tuin hebt, kun je ook nestkasten neerzetten om vogels naar je tuin te lokken. In de winter kunt u tijd besteden aan het snoeien van uw tuin. De beloning zal nog groter zijn als het groeiseizoen in het voorjaar begint!