Tuin en Terras

Terras- en tuinideeën voor grote ruimtes

Als u een ruime achtertuin heeft, kunt u profiteren van de natuurlijke schoonheid door deze te decoreren met tuinmeubilair en tuinaccessoires. Voor een meer ontspannen sfeer kunt u een bubbelbad, een sauna, een yogaruimte of een speelruimte installeren. U kunt ook buitenhaarden plaatsen. Maar de sleutel is om ervoor te zorgen dat het ontwerp van uw tuin uw levensstijl aanvult. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen.

De beste terras- en tuinideeën voor grote ruimtes zullen beplantingslagen bevatten. Om een ​​weelderige tuin te krijgen, plant u laagblijvende planten langs de fundering. Vooraan plant je middelhoge bloeiers en kleinere planten langs de borders. Plant achterin heesters en vaste planten die het hele jaar door bloeien. Als je eenmaal je planten hebt geselecteerd, bedenk dan waar je ze gaat planten. Misschien wilt u een kleine boom (zoals een spirea) toevoegen om winterkleur toe te voegen.

Als je terras te klein is voor een tuin, overweeg dan om groenten te planten in potten die je het hele jaar door kunt laten staan. Een stevige plastic bak kan verschillende soorten groenten bevatten. Voor het uitzetten van je planten kun je bamboe of metalen tomatenkooien gebruiken. Door uw planten rechtop te houden, minimaliseert u ziektes en maximaliseert u de opbrengst. Het vergroot ook de hoeveelheid beschikbare ruimte voor het onderplanten van kleine planten. Terwijl u aan het tuinieren bent, kunt u overwegen om lichtslingers op zonne-energie voor uw tuin te gebruiken.

Het volgende waar u rekening mee moet houden, is het ontwerp van uw buitenruimte. Afhankelijk van de grootte van uw eigendom, is het belangrijk om rekening te houden met het uitzicht, de verlichting en andere factoren. Bomen kunnen schaduw bieden voor het zitgedeelte, maar het kan zijn dat u andere structuren moet gebruiken om beschutting tegen de elementen te bieden. Andere factoren om te overwegen zijn de aanwezigheid van huisdieren of kinderen. Een moestuin is een andere optie voor een buitenruimte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte die u kiest geschikt is voor de activiteiten die u van plan bent te doen.

Je kunt ook bomen planten. Ze voegen hoogte toe aan het gebied, evenals schaduw en privacy. Maar ze zijn duur, dus kies het juiste type voor uw ruimte. Ze voegen ook waarde toe aan je huis, dus plant ze niet te dicht bij de fundering van je huis. Als je ze in een openbare ruimte plant, zorg er dan voor dat ze niet te dicht bij het huis of de muren staan. Als je kunt, overweeg dan om hoge bamboe toe te voegen.

Een mooie pergola met klimrekken maakt een gezellige zithoek buiten. Met de bijgevoegde schommels en glijbanen kunnen kinderen van de ene naar de andere gaan. Een afgelegen zithoek creëert een gezellig toevluchtsoord waar u een boek kunt lezen of op uw computer kunt werken. Als je geen tuinkantoor hebt, kun je het terras ombouwen tot een extra slaapkamer. Je kunt zelfs een buitenhaard toevoegen voor een romantische sfeer.

Een moderne tuin kan ook worden omgevormd tot een buitenlounge. Een eenvoudige tafel en stoelen kunnen buiten in een zonnig hoekje worden geplaatst, terwijl een stijlvolle vuurplaats en een pergola met pilaren u kunnen helpen ontspannen in de hete zomermaanden. Je kunt zelfs een hoekbank en kussens uit je keuken halen en mee naar buiten nemen. Als u niet veel geld wilt uitgeven aan tuinmeubelen, kunt u decoratieve elementen gebruiken zoals stapstenen, een bloembed of een fontein.