Terras- en tuinideeën voor kleine ruimtes
Tuin en Terras

Terras- en tuinideeën voor kleine ruimtes

Of je nu een kleine ruimte in de tuin of op het terras hebt, er zijn verschillende ideeën om kleine ruimtes groter te laten lijken. Een kleurrijk vloerkleed kan de aandacht naar één gebied trekken, waardoor de illusie van meer ruimte ontstaat. Door een achtergrond van metaal of zink toe te voegen, is schoonmaken eenvoudig. Keukengerei ophangen aan S-haken is een ander goed idee. U kunt ook tuinspiegels toevoegen om de ruimte groter en uitnodigender te laten lijken. Zorg ervoor dat uw zithoek veel zon krijgt en niet op een schaduwrijke plek staat.

Een bohemien hangmat kan een vakantiegevoel creëren en neemt geen vloeroppervlak in beslag. Het kan ook worden gebruikt om een ​​leeshoek te creëren. Het kan worden gemaakt van takken of pallets en bedekt met een funky geometrische stof. Voor extra beplanting kun je potplanten aan de bovenkant van de hangmat hangen. Zo houd je de vloer vrij en creëer je extra zitruimte. Een grote potplant kan de boho-look compleet maken. Een kleurrijke potplant zal ook helpen om de ruimte uit te breiden, waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagt.

Als je een kleine ruimte hebt maar toch een tuin wilt creëren, kun je de patio in aparte zones indelen. U kunt bijvoorbeeld de ene kant versierd maken met licht hout, dat kan dienen als een eetruimte buiten, en de andere helft met getextureerde baksteen, die opgaat in de omringende beplanting. Dit zal een ruimte creëren die zowel privé als comfortabel aanvoelt. Voeg planten van alle hoogtes toe aan de ruimte, waardoor deze ruimer en luchtiger aanvoelt.

Kleine patio’s lenen zich ook goed voor stijlvol buiten dineren. Probeer een kleine eettafel en stoelen te kiezen die de ruimte niet overvol zullen maken, want de tafel zal aan één kant van het terras blijven staan, zodat het licht naar binnen kan stromen. Je kunt ook golvende planten rond het terras plaatsen om de grenzen te verzachten. Een andere oplossing is om potten in een groep te groeperen. Dit geeft het terras een natuurlijke, overzichtelijke uitstraling.

Gebruik voor kleinere tuinen grote potten die het grondvlak niet overweldigen. Planten in grote potten kunnen meer impact hebben en hebben minder water nodig. Zet bloempotten op de grond of hang ze aan een reling. Planten toevoegen aan het terras is leuk, maar kleine tuinen mogen niet overvol zijn. Probeer een statement-stuk te gebruiken, zoals een laurierboom of een bloembak met je favoriete bloemen.

Voor terrassen die klein zijn, kunt u verschillende bestratingsmaterialen en patronen mengen. Een stenen pad kan bijvoorbeeld leiden naar een stenen terras. Als alternatief kan een grasveld worden gebruikt om de patio met de rest van het huis te verbinden. Probeer verticale tuinideeën te gebruiken, zoals het planten van een levende muur. Als de ruimte beperkt is, voeg dan wat potplanten en een decoratieve paraplu toe. Een tuin die zowel functioneel als aantrekkelijk is, is een geweldige manier om een ​​kleine ruimte te transformeren.