Inspirerende ideeën voor uw tuin met kleurrijke plantenpotten
Tuininrichting

Welk boeket moet ik kopen? Welke soorten zijn er en hoeveel kosten ze?

Als u zich ooit hebt afgevraagd welk boeket het beste is voor welke gelegenheid of hoeveel verschillende boeketten kosten, bent u niet de enige. Het plannen van een bruiloft, een speciale gebeurtenis of gewoon het kopen van een boeket als cadeau kan leiden tot een aantal lastige beslissingen als het gaat om het kiezen van het perfecte boeket. Maar met wat eenvoudig onderzoek en strategische planning, moet het vinden van het juiste type boeket en een betaalbaar prijspunt niet al te uitdagend zijn. Lees verder voor meer informatie over de vele verschillende soorten boeketten om te bezorgen, hun voor- en nadelen en ideeën om ze in uw bruiloft of speciale gebeurtenis te verwerken.

Wat is het verschil tussen een boutonniere en een corsage?

Een boutonniere is een decoratieve bloem die tijdens de huwelijksceremonie op de linker revers van het jasje van de bruidegom of de rechter revers van het jasje van de getuige wordt gespeld. Hij moet lijken op het takje rozemarijn dat de bruidegom traditioneel van zijn aanstaande schoonmoeder (of soms van zijn aanstaande echtgenote) krijgt. De corsage is een decoratief boeket bloemen dat tijdens de huwelijksplechtigheid op de linkerbovenarm van de bruid of op de rechterbovenarm van de moeder van de bruidegom wordt gespeld. Het moet lijken op het takje mirte dat traditioneel door haar aanstaande schoonmoeder aan de bruid wordt gegeven. Sommige tradities vragen ook om een corsage voor de moeder van de bruid.

Het boeket weggooien: waarom en hoe?

De traditie om het boeket (of soms de kousenband) op een bruiloft weg te gooien, wordt geacht geluk te brengen aan de dames die het boeket vangen. Het zou ook geluk moeten brengen aan de man die de kousenband vangt. Veel bruiden kiezen er echter voor het boeket te gooien om ruimte in de boekethouder te maken voor de corsage die ze aan hun linkerarm zullen dragen. Op dat moment wordt het boeket over de schouder of buiten handbereik van de bruid gegooid. Bij de keuze van het boeket dat gegooid moet worden, geldt de vuistregel dat het duurste boeket in de boekethouder moet worden geplaatst.

Corsages voor de dames

Als het gaat om de boeketten voor de vrouwelijke gasten op de bruiloft, zijn er een paar opties. Je kunt hetzelfde type boeket kiezen als het boeket van de bruid. Dit is een mooie manier om alle bloemboeketten samen te binden. U kunt ook een ander soort boeket kiezen dat de boeketten in de boekethouder aanvult. Als u te gast bent op een bruiloft waar u kunt kiezen welk boeket u neemt, probeer dan het boeket met de minste bloemen te kiezen. Dit zal helpen om de boeketten in de boekethouder in evenwicht te brengen.

Wat voor soort boeket is het beste?

Het eerste wat je moet bepalen als je wilt weten welk type boeket het beste is voor je bruiloft of speciale gebeurtenis, is welke bloemen je wil laten bezorgen in Hoofddorp. Traditioneel kiezen bruiden boeketten die vooral bestaan uit witte rozen en andere witte bloemen. Andere populaire opties die minder vaak voorkomen zijn zonnebloemen en lelies. Sommige bruiden kunnen ervoor kiezen om af te zien van de traditionele witte boeket en selecteer een ander type boeket dat kan bestaan uit rode bloemen, zoals rozen of anjers, of zelfs een boeket dat volledig bestaat uit een soort bloem, zoals een boeket van tulpen. Bij boeketten die samengesteld zijn uit seizoensbloemen, kan het boeket veranderen en variëren naargelang de tijd van het jaar.

Boeketten van verse bloemen

Als u een boeket wilt samenstellen dat voornamelijk uit verse bloemen bestaat, zult u een boeket moeten kiezen dat alleen in bepaalde perioden van het jaar verkrijgbaar is. Een boeket met tulpen is bijvoorbeeld alleen in het voorjaar verkrijgbaar. Een boeket zonnebloemen is alleen in de zomer verkrijgbaar. Een boeket chrysanten is alleen in de herfst verkrijgbaar. Een boeket rozen is het hele jaar door verkrijgbaar. Afhankelijk van het soort bloemen dat u kiest voor uw boeket, zal het boeket meer of minder kosten dan boeketten die gemaakt zijn van zijdebloemen.

Versiering van het gangpad en opties voor het gooien van het gangpad

Het boeket dat u voor uw speciale gebeurtenis of bruiloft kiest, zal dienen als decoratie voor het gangpad waar u naar toe loopt om uw bruidegom te ontmoeten. U kunt ook gebruik maken van het boeket te gooien over de bruidegom en zijn beste man de weg als een manier om het paar te feliciteren met hun huwelijk. Wat betreft het gangpad decoratie, kunt u kiezen voor een boeket dat is gemaakt van zijden bloemen en gebruik het om het gangpad te versieren. U kunt ook kiezen voor een boeket dat volledig is samengesteld uit verse bloemen en het boeket gebruiken om het gangpad te versieren.

Conclusie

Als het gaat om het kiezen van het perfecte boeket voor uw speciale gebeurtenis of bruiloft, heeft u veel verschillende soorten boeketten om uit te kiezen. Afhankelijk van het soort boeket dat u kiest, kan het boeket bestaan uit verse bloemen die alleen in bepaalde perioden van het jaar verkrijgbaar zijn, of boeketten die gemaakt zijn van zijdebloemen die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Afhankelijk van het boeket dat u kiest, zal het boeket meer of minder kosten.