Inspiratie

De kunst van het versieren van kunstmatige kerstbomen

Kunstkerstbomen zijn een leuke manier om dingen te mixen en uw stijl te laten zien. Ze hebben ook veel praktische voordelen – ze zijn betaalbaar, ze nemen minder opslagruimte in beslag dan natuurlijke bomen, en je kunt ze jaar na jaar hergebruiken. Het kan echter lastig zijn om de juiste look voor een kunstboom te vinden. Het is immers niet zomaar een tak die je moet pluizen met hangers of op een standaard moet zetten. In plaats daarvan moet hij ongeveer twee maanden per jaar het middelpunt van uw huis zijn. Toch worden kunstkerstbomen elk jaar populairder. Als je hebt overwogen om er een aan te schaffen, maar nog niet het perfecte ontwerp hebt gevonden, hebben wij wat ideeën voor je! Lees verder voor onze tips over hoe je de perfecte kunstkerstboom koopt!

Beslis voor wat voor look je gaat

Voordat je naar de winkel gaat en gaat winkelen voor je perfecte kunstboom, wil je nadenken over het soort look dat je wilt bereiken. Wil je dat je boom kleurrijk en helder is of een beetje meer subtiel? Wil je de nadruk leggen op één bepaalde kleur, of wil je een mix van verschillende tinten? Er zijn veel verschillende kunstbomen, dus je moet in staat zijn om er een te vinden die aan je wensen voldoet. Houd er wel rekening mee dat hoe meer kleuren en versieringen je op je boom hebt, hoe drukker de boom eruit zal zien. Als je een minder drukke boom wilt, kun je beter kiezen voor kleuren die wat gedurfder zijn.

De beste soorten kunstkerstbomen

Er zijn veel verschillende soorten kunstkerstbomen. De beste voor uw huis zal afhangen van uw smaak en voorkeuren. Als je dingen eenvoudig en modern wilt houden, wil je misschien de meer sierlijke of traditioneel ogende bomen vermijden. Als u op zoek bent naar een kleurrijke, gedurfde, en moderne boom, wilt u misschien gaan met een gebeitst of geschilderd boom. Hiermee wordt de kleur in feite geschilderd, zodat hij veel langer meegaat dan wanneer je hem met verf had gespoten. Gebeitste bomen zijn meestal het meest subtiel, terwijl geverfde bomen veel helderder en gedurfder kunnen zijn. Als u een meer traditionele kerstboom wilt, hebt u genoeg opties om uit te kiezen. Of u nu de voorkeur geeft aan een kunstkerstboom of een kunstkerstboom van sparrenhout, u moet iets kunnen vinden dat mooi bij u thuis past. Als u een ouderwetse kerstboom wilt, kunt u een kunstzijden boom overwegen. Deze zijn er al tientallen jaren, maar ze zijn in de loop der jaren verbeterd. Ze zijn ongelooflijk vol, dus ze zijn een geweldige vervanger voor een echte boom als je niet veel ruimte in uw huis hebt. Voor een perfecte kunstkerstboom buiten zijn de vlaggenmast kerstbomen een goede optie als je van veel licht houdt.

Een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden

Houd er rekening mee dat kunstbomen er in verschillende soorten zijn. Als je een boom wilt die er vol en weelderig uitziet, kun je het beste kiezen voor een kunstboom die is opgebouwd uit een aantal afzonderlijke stukken gebladerte. Deze bomen zien er natuurlijker uit, maar ze kunnen ook moeilijker schoon te maken en te onderhouden zijn. Als je een schonere look wilt, kun je kiezen voor een kunstboom met een enkel stuk stof voor de “takken”. Deze bomen hebben vaak verlichting ingebouwd en zijn een geweldige keuze voor moderne huizen. Er zijn zelfs kunstbomen die gemaakt zijn van zijde of een ander stoffen materiaal. Hoewel deze niet precies zoals een traditionele kerstboom, ze maken een geweldige keuze als je wilt dingen groen te houden, terwijl ook het opslaan van ruimte en geld.

Voeg een basis en een rok toe

Of u nu een boom koopt met een ingebouwde rok of een rok toevoegt aan uw bestaande boom, het toevoegen van een rok rond de basis van uw boom kan het een afgewerkte, gepolijste look geven. Als je een boom met een rok koopt (veel bomen worden geleverd met een bijpassende rok), kun je de rok elk jaar bij de boom bewaren of aan de boom laten hangen. Dit maakt het gemakkelijker om je boom elk jaar op te bergen en het zorgt er ook voor dat de boom er voller en weelderiger uitziet. Als u uw boom wat meer verfijnd wilt, kunt u kiezen voor een zwarte of grijze rok. Als je een boom wilt met wat meer kleur en flair, kun je kiezen voor een kleurrijke rok of een rok gemaakt van een gedurfde stof met patroon.

Voeg wat kleur toe met ornamenten

Als u wat kleur aan uw kunstboom wilt toevoegen, zijn ornamenten een geweldige manier om dit te doen! U kunt ornamenten vinden in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen, dus u moet geen moeite hebben om de perfecte te vinden voor uw boom. Ornamenten die u aan uw boom kunt hangen zijn onder andere kousen, lichtjes, slingers en bellen. U vindt er ook tal van andere decoraties te gebruiken op uw boom, met inbegrip van beeldjes, sneeuwbollen, en nog veel meer. Als u veel ornamenten in uw boom wilt hangen, kunt u de zwaardere ornamenten beter niet aan de takken hangen. In plaats daarvan kunt u een kerstornamentenstandaard gebruiken om uw ornamenten van de boom af te houden, maar toch dicht bij de actie.

Voeg groen toe

Als u wilt een pop van groen toe te voegen aan uw kunstmatige boom, heb je een paar opties. Een optie is om kleine potplanten te kopen, ze in kleipotten te plaatsen, en dan de potten op je boom te plaatsen. Een andere optie is om zijde of nep groen te gebruiken. Als je echt groen in je boom wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je het goed schoon en droog maakt voordat je het in de boom plaatst. Zorg er ook voor dat u de achterkant van elk takje controleert op tekenen van insecten, want dit is waar ze zich graag verstoppen. Als je nepgroen wilt gebruiken, zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Je kunt namaakgroen vinden van bijna elk type plant dat je maar kunt bedenken, dus het moet geen probleem zijn om de perfecte toevoeging aan je boom te vinden.

Voeg wat pit toe met je favoriete kleuren

Als je een paar kleuren hebt die je graag op je kunstboom zou willen zien, kun je altijd een lint of een slinger toevoegen. Deze zijn gemakkelijk te maken en kunnen een mooie pop van kleur aan uw boom toevoegen zonder veel ruimte in beslag te nemen. U kunt ook lint gebruiken om verschillende ornamenten aan elkaar te binden, waardoor u een uniek beeld krijgt. U kunt ook wat kleur aan uw boom toevoegen met een mand. Als u uw kleurenschema wilt volgen, kunt u manden vinden in zowat elke kleur die u zich kunt voorstellen.

Conclusie

Het maakt niet uit wat voor soort kunstkerstboom u koopt, u kunt hem helemaal van uzelf maken door decoraties en ornamenten toe te voegen die passen bij uw smaak en stijl. Kunstmatige bomen zijn geweldig voor mensen van alle leeftijden, en ze komen in alle vormen, maten en kleuren, dus je moet in staat zijn om een die goed werkt voor uw huis te vinden. Of u nu kiest voor een gedurfde boom in één kleur, een subtiele gekleurde boom, of iets daartussenin, u kunt het helemaal naar uw eigen smaak maken. Zodra u uw kunstmatige kerstboom hebt, kunt u het gebruiken als uw vakantie middelpunt voor de komende jaren. Kunstbomen zijn betaalbaar, gemakkelijk op te slaan en recyclebaar, zodat u ze steeds opnieuw kunt gebruiken of zelfs kunt doorgeven aan vrienden en familie.